Ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της προσωπικής μας φροντίδας, που θα πρέπει να τηρούμε με συνέπεια κάθε μέρα!

 

Σε μεγάλο ποσοστό επικρατεί η άποψη πως εάν έχουμε τηρήσει το βραδινό καθαρισμό του προσώπου μας, τότε ο πρωινός καθαρισμός περιττεύει. Πολλοί πιστεύουν πως λίγο ξέπλυμα του προσώπου με δροσερό νερό το πρωί είναι αρκετό. Όμως, ο πρωινός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι κρίσιμος για την υγεία της, εφόσον οι τοξίνες του οργανισμού αποβάλλονται από το σώμα κατά τον νυκτερινό ύπνο.

 

Τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ο καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητος, γιατί μετά τον καθαρισμό το δέρμα μένει φρέσκο και καθαρό, έτοιμο να δεχτεί και να απορροφήσει κάθε προϊόν θρέψης, φροντίδας και ανάπλασης που θα του προσφέρουμε.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Βασικό μυστικό που θα πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια, είναι το εξής: Ο συχνός καθαρισμός με πολύ δραστικά προϊόντα αφαιρεί το φυσικό φραγμό της επιδερμίδας, και διαταράσσει το φυσικό μικροβίωμα και την οξύτητα (pH) του δέρματος. Συνεπώς, ένας ελαφρύς και εξισορροπητικός καθαρισμός είναι εκείνο ακριβώς που χρειάζεται το πρόσωπό μας, το πρωί μόλις ξυπνήσουμε.

 

Τα απολεπιστικά καθαριστικά μπορεί να καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα, αρκετές φορές όμως την τραυματίζουν, είτε την αφήνουν εκτεθειμένη σε μικρόβια, ερεθισμούς και περιβαλλοντικούς ρύπους. Εκείνο που αναζητάμε για την πρωινή περιποίηση του προσώπου μας είναι ένα ελαφρύ καθαριστικό με συστατικά που ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, ώστε να είναι σε θέση να αποκρούει την ταλαιπωρία που υφίσταται το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της μέρας. Για το βραδινό καθαρισμό, θα προτιμούσαμε ιδανικά ένα καλλυντικό σαπούνι προσώπου (σε στέρεη είτε σε υγρή μορφή, είτε σε μορφή αφρού ή τζελ) με ισχυρότερη σύνθεση, ώστε να αφαιρεί σε βάθος τους ρύπους, το μακιγιάζ, το σμήγμα και τη λιπαρότητα. Μετά από αυτό το βασικό βήμα, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο, που είναι η εφαρμογή ενός serum και της ενυδατικής – αναπλαστικής μας κρέμας προσώπου.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση που το δέρμα σας χαρακτηρίζεται από λιπαρότητα ή/και τάση ακμής, μπορείτε να αναζητήσετε τα κατάλληλα καθαριστικά προσώπου με αντισηπτική δράση, που απομακρύνουν δραστικότερα τα μαύρα στίγματα και προφυλάσσουν την επιδερμίδα από μολύνσεις, μυκητιάσεις και ερεθισμούς. Αν επιθυμείτε μείωση των λεπτών γραμμών έκφρασης, αναζητήστε καθαριστικά με αναπλαστική σύνθεση που μειώνουν τις ρυτίδες και βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας. Αν επιθυμείτε να καταπολεμήσετε τη δράση των ελεύθερων ριζών, αναζητείστε καθαριστικά με έντονη αντιοξειδωτική δράση.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, οι περιβαλλοντικοί ρύποι, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το σμήγμα, η λιπαρότητα, οι τοξίνες, το στρες και η κούραση της καθημερινότητας δημιουργούν ένα δυσμενές και ασφυκτικό περιβάλλον για την επιδερμίδα μας, που την εμποδίζει να αναπνέει ελεύθερα και να εκτελεί τις φυσικές της λειτουργίες. Ο καθαρισμός της επιτρέπει να ανασάνει ξανά, απομακρύνοντας ό, τι ξένο και βλαπτικό προς αυτήν. Εφαρμόζουμε τον καθαρισμό σε πρόσωπο, λαιμό και στέρνο. Ακολουθούμε τα σωστά βήματα, ώστε να ευεργετήσουμε την επιδερμίδα μας και να χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα λαμπερό, νεανικό, καθαρό και υγιές δέρμα.

 

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το καλύτερο μυστικό αντιγήρανσης!

Θέλετε να είμαστε σε επαφή;

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας και μάθετε πρώτοι τις προσφορές, τα πάντα για το κατάστημά μας και για τα νέα μας προϊόντα!

Εγγραφήκατε επιτυχώς

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop